Tietoinen valinta

8.8.2021

Todellakin noin voisi todeta uusien nettisivujeni kanssa. Näiden sivujen ”synnyttämiseen” on mennyt useita kuukausia (lieneekö ollut 9 kuukautta…) ja onhan tässä vuosiakin ehtinyt vierähtää, sitten aiempien Tietoinen valinta sivuista.

No, nyt kuitenkin uuden uutukaiset sivut ovat kohta luettavissa ja olen oikein tyytyväinen, että ne vihdoinkin avautuvat. Suuri kiitos kuuluu Amandalle (ja hänen miehelleen), he kun ovat jaksaneet odotella valmiita tekstejä, eivätkä menettäneet toivoansa, vaan pikemminkin jaksoivat kannustaa ja uskoa, että valmista tulee… jossain vaiheessa. Apunani on ollut muitakin, jotka neuvoivat ohjelmien kanssa ja ystävien tsemppauksesta olen kiitollinen. Kuten kirjailijatkin ilmeisesti sanovat, että kirja ei ole koskaan ”valmis”, täytyy vain päättää, että nyt on hyvä. Emmehän ole elämässäkään koskaan valmiita, vai mitä? Näin kävi näiden sivujenkin kanssa eli piti vain päättää, että nyt ne ovat valmiit!

Tämä elokuu on ollut mielenkiintoista aikaa, olemme eläneet kuin nosteessa. Tuntuu, että kaikki se mitä olemme suunnitelleet ja mihin olemme halunneet muutosta, on saanut oikein tuulta alleen. Nyt onkin hyvä mennä aallon harjalla ja katsoa, mitä kaikkea saammekaan aikaiseksi tämän kuun aikana. Ehkäpä tänään oleva Leijonaportti on yksi muutokseen vaikuttava tekijä ja käytetään Leijonan aurinkoenergiaa, kun luomme muutosta elämäämme.

Unelmista

Mielestäni meillä tulisi olla unelmia. Unelmat ovat vähän eri asia, kuin ”haluaminen”. Toki unelmat saavat koskea myös materiaa, kuten vaikkapa uutta kotia tai jotakin muuta, mikä tuo itselle iloa ja hyvää oloa. Liitän ”haluamisen” enemmänkin egoon. Ego haluaa sitä ja tätä; saatuaan sen, mitä haluaa, ego on vähän aikaa tyytyväinen ja sitten haluaa taas jotakin muuta.

Unelma on jotain, mikä ravitsee sielua. Jos ajatellaan, että unelmani on matkustaa jonnekin, olen onnellinen, kun mietinkin tulevaa matkaa ja sitten päästyäni nautin matkalla olostani. Mikäli unelmani on oma koti jossakin, kuljen kohti sitä aivan huomaamatta ja toimien siten, mikä auttaa unelman saavuttamisessa. Unelma on sellainen, joka on ikään kuin mielemme sopukoissa, vaikka emme miettisi sitä ihan joka hetki. Voimme vain välillä muistuttaa itseämme, että ”ai, niin minullahan on se unelma” (matka, koti, kumppani, uusi työ, opiskelupaikka).

Mieli keksii yleensä hyvin nopeasti syitä, miksi emme voi saavuttaa jotakin tiettyä unelmaa: ”minulla ei ole rahaa”, ”en mitenkään voi päästä sinne”, ”en kuitenkaan onnistu”, ”en ole tarpeeksi hyvä”, jne. Aina löytyy syitä, minkä takia jokin ei voi toteutua… Tässä niin kuin muutenkin, saatamme lannistaa itseämme ennen, kuin olemme edes aloittaneet tai yrittäneet tehdä jotakin.

Tärkeintä olisikin, että ei anna mielen torpata unelmaa, vaan pitää kirkkaana mielessä, mikä on se, mitä kohti suunnistaa eli näkee vain lopputuloksen. Juuri tällä hetkellä ei tarvitse tietää tarkkaan, miten ja millä tavoin unelma toteutuu. Egomme vain on se, joka haluaa varmistella ja tietää, miten jokin on mahdollista. Elämää yleensäkään ei voi varmistaa, sillä emme voi tietää, mitä huomenna tapahtuu. Siksi on turhaa miettiä, miten jokin asia on puolen vuoden tai vuoden kuluttua. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että emme tekisi yhtään mitään, vaan odottaisimme vain jotakin valmista. Toki meidän tulee tehdä oma osuutemme eli tartumme tilaisuuksiin, kun niitä tulee eteemme ja valitsemme niistä, mitkä tuntuvat sillä hetkellä oikeilta.

Kun meillä on olemassa Unelma, maailmankaikkeus järjestää ihmeellisiä kohtaamisia tai asioita, joilla sen toteutuminen on mahdollista. Emme olisi koskaan voineet etukäteen aavistaa, miten kaikki järjestyi. Kuljemme siis kohti unelmaamme, vaikka päästämme siitä irti, vain tietäen, että se on olemassa ja otamme tietämättämme askeleita sitä kohti.