Tietoinen valinta

Rauhan matkalla
-ohjaajakoulutus

Ohjaajakoulutus

Rauhan matkan kulkeminen on tunteiden tuntemista. Matkalla katsotaan elämän käännekohtia, erilaisia tunteita ja valintoihin vaikuttaneita syitä. Kokonaisuuden ymmärtäminen auttaa katsomaan neutraalisti mennyttä ja lisää kiitollisuutta sekä myönteistä suhtautumista elämää kohtaan. 
Oletko kiinnostunut ohjaamaan pienryhmiä ja tekemään henkilökohtaista ohjausta? Ehkäpä haluat saada lisää työkaluja omaan työhösi, voidaksesi auttaa asiakkaitasi voimaan paremmin. Tämä koulutus on juuri sinulle, jos olet myös kiinnostunut tunteista ja niiden vaikutuksesta elämääsi.

Rauha metodin mukainen ohjaajakoulutus

Turussa, tiedustele ajankohtaa:

Koulutuksen sisältö: Ensimmäinen päivä

Mitä tarkoittaa Rauha metodi. Miten ryhmien ohjaaminen tapahtuu. Tunteiden polku sydämen ympäri. Tunteiden, ajatusten ja tekojen vaikutus elämään. Perustunteet ja hetkentunteet. Mitä ovat pelkotunteet ja rakkaustunteet. Käsitellään tunteista; Häpeä – Valaistuminen, Syyllisyys – Rauha, Riemu. Erilaisia harjoituksia sekä meditaatiot alussa ja lopussa.

Koulutuksen sisältö: Toinen päivä

Käsitellään tunteista; Apatia – Rakkaus, myötätunto, Menetys – Ymmärrys, Huoli – Hyväksyminen, Halu – Innokkuus, Ärtymys – Neutraali, Ylpeys – Rohkeus. Aiheina myös anteeksianto, arvot, kriisi, haavekuvat ja uhkakuvat. Erilaisia harjoituksia sekä meditaatiot alussa ja lopussa.

Koulutuksen sisältö: Kolmas päivä

Käsitellään aiheita; Perillä ja utopistinen unelmointi. Mahdollisuus jakaa kokemuksia pintaan nousseista tunteista ja omasta Rauhan matkastasi. Erilaisia harjoituksia ja meditaatiot alussa ja lopussa. Mahdollisuus esittää kysymyksiä metodin kehittäjälle Mira Purolle (hän tulee mukaan tähän päivään).

Rauha metodi on Mira Puron kehittämä metodi (www.unelmientoteuttaja.fi). Rauha metodi on järkevälle ihmiselle sopiva tunteiden käsittelyn metodi, jonka tarkoituksena on tehdä tunteet järjellä ymmärrettäviksi. Kun tunteita uskaltaa tuntea, se antaa turvallisuuden tunnetta, joka auttaa katsomaan elämää myönteisemmin.

Koulutukseen kuuluu kolme päivää ja todistuksen saamiseksi edellytetään osallistuminen kaikkiin koulutuspäiviin. Myöhemmin on mahdollisuus myös jatkokoulutukseen eli Rauhan matkalla, osa 2.

Koulutuksen hinta: 2 pv x 140 € + 1 pv x 120 € = yht. 400 €. Hinta sis. työkirjan ja todistuksen.

Laskutus kolmessa erässä tai koko koulutusmaksu kerralla (oman toiveen mukaan).

Hinta sisältää: 2 pv x 7 h ja 1 pv x 6 h koulutuspäivät, työkirjan (arvo 20 €) ja todistuksen ohjaajakoulutukseen osallistumisesta. Koulutuspäivinä on tarjolla aamupala ja iltapäiväkahvit/teet. Lounaan jokainen tuo mukanaan.

Koulutus järjestetään Turussa ja tarkempi osoite ilmoitetaan osallistujille.

Olet tervetullut tähän mielenkiintoiseen ja silmiä avaavaan koulutukseen! Koulutuksen jälkeen voit ohjata omia Rauhan matkan ryhmiä, voit tehdä henkilökohtaista ohjausta tai voit käyttää oppimaasi nykyisen työn ohella, kohdatessasi ihmisiä heidän erilaisissa elämäntilanteissaan. Saat toki myös enemmän ymmärrystä omien tunteiden käsittelyssä ja siinä, miten paljon tunteet vaikuttavat valintoihimme.

Ilmoittauduthan viimeistään: Ilm. myöhemmin.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: leena.sarkkinen@gmail.com

Rauhan matkalla

Meillä on hetkentunteita ja perustunne. Hetkentunteet syntyvät hetkessä, automaattisena reaktiona ja nämä menevät yleensä pian ohitse, mikäli emme ylläpidä niitä. Kun joku henkilö antaa tunteiden ohjata itseään liikaa, silloin puhutaan yleensä hetkentunteista. Perustunne, esim. häpeä tai riittämättömyyden tunne, on sellainen, joka vaikuttaa meihin eri tilanteissa, vaikka emme tiedostaisi sitä. Perustunne on sisäistä puhetta itsellemme ja vaikuttaa siihen, mitä tunnemme ansaitsevamme.

Pelkopohjaisia tunteita on kahdeksan (esim. häpeä, syyllisyys, huoli, apatia) ja nämä kuluttavat elämänenergiaa. Pelkoon perustuvat tunteet vetävät alaspäin ja estävät tarttumasta mahdollisuuksiin. Rakkaustunteita on yhdeksän (esim. rohkeus, hyväksyminen, rakkaus, rauha) ja nämä auttavat voimaan hyvin. Ajatukset ja teot ovat rakentavia.

Elämämme koostuu valinnoista, joko tiedostetuista tai tiedostamattomista. Jokaiseen valintaan vaikuttaa tunne itsestä. Tunne on suurempi elämän valintojen ohjaaja, kuin ajatukset.

Rauhan matka on tunteiden tuntemista. Tämä on paranemista, jolloin kipu väistyy ja tilalle tulee elämänilo.

Kenelle koulutus sopii

  • Sinulle, joka olet jo tehnyt matkaa omaan sisimpääsi ja tiedät, että sinulla on annettavaa toisille, oman kokemuksesi myötä. Jos olet vasta aloittamassa sisäistä matkaasi, niin suosittelen ensin käymään Rauhan matkalla pienryhmän 12 tapaamiskertaa.
  • Sinulle, joka olet kiinnostunut auttamaan toisia heidän matkallaan ja haluat itse kehittyä lisää, muita kuunnellessa.
  • Sinulle, joka jo teet työtä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa ja toivot saavasi lisää työkaluja heidän auttamiseen.
  • Sinulle, joka tiedät, että tästä koulutuksesta on hyötyä, jossakin elämäsi vaiheessa – vaikka myöhemminkin.
 
Tekstissä käytetty lähteenä: Rauhan matkalla työkirja; Mira Puro

Suosittelen: Rauha Elämän hyvinvoinnin parantaja – kirja; Mira Puro

Aurinkoa – nähdään koulutuksessa! Leena

 

Turussa:

Ohjaajakoulutus

Ensimmäinen päivä klo 10.00-17.00

Toinen päivä klo 10.00-17.00

Kolmas päivä klo 10.00-16.00

Kurssitiedustelut mieluummin sähköpostilla

Tiedustele koulutuksesta ja kursseista sähköpostilla

400€

Rauha metodi; ohjaajakoulutus 3 pv + työkirja

480€

Rauha metodi: Surua sydämessä - 12 kertaa + työkirja

480€

Rauha metodi; Yksinäinen sydän -12 kertaa + työkirja

Tilaa uutiskirjeemme. Saat mielenkiintoisia vinkkejä, tietoa tulevista luennoista, kursseista ja matkoista.