Tietoinen valinta

Meditaatiot ja Harjoitukset

Meditaatiot ja Mielikuvamatkat

Hiljentymistä ja kääntymistä sisäänpäin

Meditaatiot auttavat hiljentämään mielen ja keskittymään tähän hetkeen. Kun olemme stressaantuneita, meidän on hankalaa pysähtyä ja nähdä elämäntilannettamme ulkopuolisen silmin. Pysähtyminen ja sisäänpäin kääntyminen tekee hyvää mielelle ja sielulle.

Joillekin ihmisille luonnossa oleminen ja veden ääressä istuminen on meditaatiota. Toisille taas aamulla tai illalla hiljentyminen on tärkeää. Sillä ei ole niinkään merkitystä, miten tai missä pysähtyy ja kuuntelee itseään, vaan enemmänkin sillä, että ottaa hetken aikaa itselleen ja rauhoittuu. Silloin kuulee parhaiten sisäistä ääntään ja ehkäpä löytää ratkaisuja elämänsä ”kipukohtiin”.

Monelle meistä on helpompaa paeta kiireeseen ja tekemiseen, kuin suostua kuuntelemaan sitä hiljaista ääntä, joka sisältämme yrittää meille viestittää.

Mielikuvamatkat

Mielikuvamatkoissa saat oivalluksia itsellesi symbolien avulla. Nämä auttavat näkemään jonkin tilanteen tai itsesi selkeämmin, kun tulkitset ”matkaasi”. Joskus oivallus tulee hieman myöhemmin tai ymmärrät jo mielikuvamatkan aikana, mitä se sinulle kertoo.

Kun saat vastauksia sisältäsi, tiedät, että ne ovat totta ja herättelevät sinua näkemään selkeämmin.

Ohjatut meditaatiot ja mielikuvamatkat auttavat keskittymään itse harjoitukseen, jolloin ei tarvitse miettiä, mitä kuuluisi tehdä ja kuinka kauan olisi hyvä hiljentyä. Voit vain keskittyä olemiseen ja kuuntelemaan itseäsi.

Harjoituksia

Lyhyet harjoitukset

Näillä lyhyillä harjoituksilla tarkoitetaan sellaisia kehoon, tunteisiin tai ajatuksiin liittyviä harjoituksia, joiden avulla voi nopeastikin vapauttaa itsensä.

Harjoitus voi liittyä jonkin fyysisen kivun tunnistamiseen eli mihin tunteeseen kipu liittyy. Myöskin epämukavia tunteita voi vapauttaa erilaisten harjoitusten avulla. Meillä ihmisillä on usein ns. tunnelukkoja, jotka ovat jääneet meihin kiinni.  Nämä tunnelukot voivat liittyä johonkin ihmiseen tai tiettyyn tapahtumaan ja vievät energiaamme, jolloin olomme voi olla ahdistunut tai olemme väsyneitä. Näiden lukkojen vapauttaminen helpottaa oloamme ja tuo keveyden tunnetta.

Stressiä aiheuttavia ja mielessä kiertäviä ajatuksia voi olla hankala pysäyttää. Kun keskittyy harjoitukseen, niin mieli hiljenee ja tuntee olevansa tässä hetkessä, ilman ulkopuolisia häiriöitä.

Jo pienillä harjoituksilla, joita toistaa tarvittaessa, voi saavuttaa fyysisesti paremman olon ja ajatukset selkiytyvät.

Harjoitukset on helppo tehdä ja näitä voi toistaa tarpeen mukaan.

Parhaan tuloksen saat, kun voit rauhassa keskittyä harjoitukseen. (Näitä EI voi tehdä esim. autolla ajaessa.)

Kaupasta tilattavat Meditaatiot ja Harjoitukset

body of a beautiful girl in a meditation
Meditaatioita ja Mielikuvamatkoja
Yoga position
Harjoituksia
nature
Meditaatioita

Tilaa kuukausikirjeemme. Saat mielenkiintoisia vinkkejä, tietoa tulevista luennoista ja tarjouksia vain kirjeen tilanneille.