Tietoinen valinta

Kuka Olen

Mukavaa, että vierailet sivuillani!

Hei, olen Leena

Jo yli 20 vuoden ajan olen tehnyt luontaishoitoja, ohjannut meditaatioita, pitänyt luentoja ja koulutuksia. 

Uskolliset ja monivuotiset asiakkaani mm. Turussa, Helsingissä ja eri puolilla Suomea sekä Virossa ja muissakin maissa, ovat antaneet minulle laajan kokemuksen niin hoitojen, kaukohoitojen, kuin luentojen ja ohjauksienkin osalta.

Opetan myös kehittämääni Kehoterapia-Energiahoitajakoulutusta. Näin voin siirtää osaamistani uusille hoitajille ja mahdollisimman moni asiakas saa avun monipuolisesta, tehokkaasta ja kokonaisvaltaisesta hoidosta.

Olen käynyt mm. seuraavia koulutuksia:

 • Ayurvedan peruskurssi; LanaPrana.fi, verkkokurssi
 • Rauhan matkalla ryhmänohjaaja; Mira Puro, Unelmientoteuttaja.fi
 • Mindful Nutrition Diploma; Centre of Excellence
 • Kognitiivisen psykoterapian perustaidot; Integrum Instituutti
 • Tietoisuustaidot (MBCT); Integrum Instituutti 
 • Tunnetaito-ohjaaja; Integrum Instituutti
 • Kasvatustieteen perusopinnot; Turun kesäyliopisto
 • Bioenergiaterapeutti
 • NLP-praktitioner  
 • Jalkapohjien vyöhykererapia, Seitai-shiatsu, Suomen Kansanparantajien eri koulutuksia
 • lisäksi lukuisia lyhyempiä kursseja

Kehitän koko ajan itseäni opiskelemalla uusia asioita.

Pitkäaikainen kokemukseni on antanut varmuutta kohdata erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Ohjaan asiakkaitani elämän muutoskohdissa kognitiivisen psykoterapian ja tietoisen läsnäolon menetelmin. Tuen henkilökohtaista kasvua ja autan sisäisen rauhan ja tasapainon löytämisessä.

Ystävällisyys, kuuntelemisen taito ja lämmin läsnäolo ovat niitä ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä asiakastyössäni. Toivoakseni minulla on myös sydämen viisautta, jota on tuonut elämänkokemukseni ja kaikki ne oivallukset, joita tietoisuuden avautuminen on mahdollistanut.

Mukana elämän virrassa ja kiitollisena maailmankaikkeuden avusta ja ohjauksesta, Leena

Kanssakulkija matkallasi

Kohti tasapainoisempaa elämää

Kun mietit osallistumista luennoille, kursseille ja meditaatioihin tai pohtiessasi, mitä verkkokaupastani olisi hyvä tilata, voit tiedustella erilaisista vaihtoehdoista ja näin löytää itsellesi sopivimmat.

Pyrin auttamaan Sinua parhaani mukaan ja toivon, että voin avata näkemään erilaisia näkökantoja elämäsi eri tilanteissa. Ehkäpä opit myös löytämään omia vahvuuksia ja luottamaan siihen, että vastoinkäymisten kohdatessa löydät hyviä menetelmiä niiden käsittelyyn. 

Mistä kaikki alkoi?

Pysähtyminen, sisäänpäin kääntyminen ja hiljaisuuden kuunteleminen auttaa huomaamaan, miten mieli toimii. Opimme myös helpommin tunnistamaan niitä tunteita, joita kannamme sisällämme. Näitä voivat olla esim. erilaiset pelot, suru, viha, ahdistus.

Omaan hyvinvointiimme vaikuttavat ajatuksemme, joista tulee jokin tietty tunne ja tämän jälkeen fyysinen kehotuntemus. Voimmekin itse tehdä paljon sen eteen, millainen olomme on päivittäin…

Oma ”sisäinen matkani” alkoi reilusti yli 20 vuotta sitten. Työskentelin siihen aikaan eräässä yrityksessä, taloushallinnon tehtävissä. Jossakin vaiheessa koin sisälläni epämääräistä levottomuutta ja kaipasin jotakin muuta. Uskon, että juuri tuolloin sieluni alkoi herättelemään minua. Halusin kovasti löytää Sisäisen Rauhan, vaikka en tiennyt, mitä se todellisuudessa tarkoittaa ja miten sen voisi saavuttaa.

Tämä oli haastavaa aikaa, koska tunsin, että en kuulunut enää vanhaan, mutta en myöskään tiennyt, mitä uusi voisi olla. Olo oli levoton, eikä ollut mitään aavistusta siitä, mitä minun kuuluisi tehdä.

Mielen pimeä yö

Myöhemmin kuulin, että tätä levotonta aikaa kutsutaan ”sielun pimeäksi yöksi”, vaikka eihän sielulla oikeastaan ole pimeää yötä, vaan mielellä on tämä pimeä yö. Tämä sanonta on kuitenkin aika kuvaavaa, sillä ei todellakaan tiennyt mihin suuntaan lähteä, eikä tunnelin päässä vielä näkynyt valoa. Oli vähän sellainen olo, kuin olisi hypännyt tyhjän päälle, eikä tiedä, mihin tipahtaa…vain haparointia pimeässä ja epävarmoja askelia, tietämättä mihin suunnistaa…

Pimeä yökin loppuu jonain päivänä ja valo alkaa kajastaa. Sanotaan, että tämä yö kestää sitä kauemmin, mitä vahvempi on ihmisen ego. Tiedän! ja minulla taisi olla aika vahva ennen, kuin sielu pääsi ohjaksiin…

Olen kuvannut tällaista aikaa ja elämän kiertokulkua yleensäkin spiraalilla. Kun olemme spiraalin uloimmalla kehällä, alhaalla, niin silloin on tunne siitä, että olemme pysähtyneessä tilassa ja tuntuu, että emme pääse eteenpäin. Kun sitten jossain vaiheessa alamme nousta spiraalin kehää ylöspäin, tunne helpottuu ja olemme jälleen virrassa mukana. Sitten olemme spiraalin ylätasolla ja nautimme olostamme ja elämästämme. Tätä tilaa voisi kutsua flow-tilaksi tai kuten kuten itse kutsun sitä; saamme taivaallista rakkautta. Kaikki tuntuu helpolta ja keveältä.

Seuraavaksi alammekin hiljalleen laskeutua alemmas ja kaikki rauhoittuu, kunnes olemme jälleen spiraalin alatasolla. Pointtina on se, kun siirrymme spiraalin sisemmille kehille, niin tämä spiraalin alemmalla tasolla oleminen on lyhyempi ajanjakso, eikä se tunnu enää ”pimeältä yöltä” sillä se on helpompi, kuin ihan ensimmäinen ”kierros”. Alatasolla olemiseen voi myöhemmin suhtautua siten, että ”täällä sitä jälleen ollaan, kuinkahan kauan tätä nyt kestää…”. Eli meillä on enemmän kärsivällisyyttä odotella rauhassa tietäen, että jonain päivänä lähdemme jälleen ylöspäin oman elämämme spiraalilla.

Kuka minä olen

Sitten takaisin omaan matkaani eli löysin aluksi koulutuksia, joissa ymmärsin paremmin, miten mieli toimii. Suurin herättelijä oli kuitenkin seuraavaksi löytämäni bioenergiaterapeuttikoulutus. Tähän koulutukseen kuului, että kävimme läpi itseämme, samalla, kun opimme monia muitakin taitoja. Löysin itsestäni paljon sellaista, jota en ollut tunnistanut tai en ollut halunnut nähdä, eikä näiden näkeminen ollut kovin mukavaa. 

Tämä oli sitä aikaa, kun täytyi antautua – nöyrtyä, oli turhaa taistella tuulimyllyjä vastaan… Antautuminen ei tarkoita alistumista eikä nöyrtyminen tarkoita nöyristelyä.  Oikeanlainen nöyryys on asioiden hyväksymistä eli muuttaa sitä, mihin voi vaikuttaa ja hyväksyä ne seikat, joihin ei voi itse vaikuttaa. Taisteleminen jotakin vastaan vie energiaa ja tietoisena toimiminen tuo selkeyttä eli toimii siten, kuin kussakin tilanteessa katsoo parhaaksi toimia.

Vihdoin ymmärsin, kuinka tärkeää on tuntea itsensä – kuka ihan oikeasti on. Sillä olemmehan kaikkien niiden ihmisten, jotka ovat kuuluneet elämäämme syntymästämme lähtien sekä ympäristömme ja kulttuurimme muovaamia. Kaikista niistä elämämme kokemuksista, joita olemme kohdanneet ja niistä ihmissuhteista, joita meillä on ollut, on muodostunut erilaisia kerroksia todellisen itsemme ympärille.

Todellisen itsensä löytäminen ei ole kovin yksinkertaista, eikä helppoakaan, mutta se on kaiken sen vaivan ja työn arvoista. Tutkiessamme itseämme ja sisäistä lastamme, ei ole tarkoitus syyttää ketään, ei vanhempia tai muita läheisiä. Sisäinen lapsi ei ole välttämättä ymmärtänyt kokemiaan tapahtumia siten, miten me voimme ymmärtää ne nyt aikuisina. Tämän vuoksi on tärkeää löytää sisäisen lapsemme pelot, ahdistukset ja ne varjot, jotka vaikuttavat aikuisen minämme käytökseen.

Irtipäästäminen

Menneisiin kokemuksiin ei kannata jäädä kiinni. Käsiteltyämme menneitä tapahtumia, lapsuudesta lähtien, on aika jatkaa eteenpäin.

Irtipäästäminen ja vapautuminen menneisyyden varjoista, piilossa olevista tunteista ja negatiivisista ajatuksista saa elämämme näyttämään ihan toisenlaiselta. Usein tämä vaatii myöskin anteeksiantoa ja se tehdään juuri sen takia, että pääsemme itse vapaiksi. Anteeksianto ei toki tarkoita sitä, että hyväksymme jonkun ihmisen käytöksen, joka on kohdellut meitä huonosti. Se auttaa meitä vapautumaan henkilöistä ja tapahtumista, joissa olemme kiinni ja jotka vievät energiaamme.

Oikeastaan irtipäästämistä voisi harjoitella joka päivä… Lähes päivittäin tunnemme sellaisia tunteita, kohtaamme erilaisia ihmisiä ja tapahtumia, joista olisi hyvä päästää irti, mahdollisimman nopeasti. Näin ne eivät jäisi painamaan mieltämme ja siten aiheuttamaan meille epämukavaa oloa.

Energy Work and Mindfulness Practice

Työtä itsensä kanssa riittää varmaankin koko elämän ajan. On kuitenkin hyvä aloittaa jossain vaiheessa ja mitä pidemmälle jatkaa, niin sitä enemmän helpottaa ja sitä kautta pikkuhiljaa löytää tasapainon. On todella tärkeää oppia hallitsemaan mieltä ja nähdä, miten mieli toimii.

Välillä voi jopa huomata, että on ”tyhjä pää”, ilman ajatuksia. Tulee myöskin yhä enemmän tarve hakeutua rauhaan, olemaan läsnä itsensä kanssa ja silloin kuulee parhaiten sisäisen viisautensa ohjauksen.

Näistä erilaisista oivalluksista tuli missioni eli haluan puhua ihmisille itsensä tuntemisen tärkeydestä. Itseen tutustuminen on itsestä välittämistä, sillä silloin tietää, mitä oikeasti haluaa elämältä ja missä omat rajat menevät. Uskallamme olla oma itsemme, jokaisessa tilanteessa ja jokaisen ihmisen kanssa. Tämä tuo uskomattoman vapauden tunteen.

Oman elämän mestari

Kun tulemme oman elämämme mestareiksi, emme syyttele muita, vaan otamme vastuun elämästämme ja omista valinnoistamme. Otamme siis vastuun käytöksestämme, ajatuksistamme ja tunteistamme. Jos emme tunnista ja tunnusta sitä, mitä löydämme itsestämme, emme myöskään voi muuttaa sellaista, mikä on piilossa itseltämme.

Sisäinen rauhan ja tasapainon löytämiseen jokaisella toki on oma tiensä. Ei ole yhtä ainutta oikeaa tietä. Jokainen valitsee sen, mikä tuntuu itselle parhaalta ja juuri sillä hetkellä, kun on siihen valmis.

Kuunneltuani eri opettajia ja upeita luennoilleni osallistujia, luettuani valtavan määrän kirjoja ja omakohtaiset kokemukseni, ovat nämä kaikki johdattaneet minua eteenpäin elämässäni. Toivottavasti voin olla oppaana myöskin heille, joita kohtaan matkallani.