Tietoinen valinta

Tend to Your Soul
20.10.2021

Käydessäni läpi papereitani, eteen osui rauhanlähettiläs James Twymanin v. 2010 luennolta tehty yhteenveto hänen puheestaan. James Twyman on kirjailija, luennoitsija, elokuvatuottaja ja muusikko. Häntä kutsutaan rauhantrubaduuriksi, sillä hän on pitänyt rauhankonsertteja ja saattanut yhteen tuhansia ihmisiä rukoilemaan rauhan puolesta eri puolilla maailmaa, mm. Bosniassa, Serbiassa, Irakissa ja Israelissa. Nykyisin hänellä on henkinen keskus Namaste Village, Ajijicissa Mexicossa.

James Twyman on mm. kääntänyt 12 uskontokunnan rauhanrukoukset musiikiksi ja häneltä on ilmestynyt useita kirjoja. Suomeksi käännettynä löytyy Valon lähettiläs ja Opetuslapsen salaisuus (käännös Marketta Mylläri).

Meillä oli ilo saada James vierailulle Suomeen ja hän puhui yhdellä luennollaan aiheesta Sielun 10 tilaa. Hän sanoi silloin, että oli aikonut puhua ihan eri aiheesta ja oli muuttanutkin mieltään, kun kävi pikavisiitillä laivamatkalla Virossa. 

Kun nyt sitten, ”ihan sattumalta”, löysin tämän paperin, niin ajattelin jakaa näitä hyviä oivalluksia. Toki nämä ovat meille enemmän tai vähemmän tuttuja asioita ja kuitenkin niin tärkeitä muistutuksia. Jamesin mainitsema lause on alussa ja olen lisännyt joitakin omia kommentteja mukaan.

  1. Sielu pyrkii ykseyteen – ego pyrkii erillisyyteen.

Sielu ymmärtää, että olemme kaikki yhtä. Ulkopuolella oleva on vain sisäisen itsemme heijastumaa. Ego näkee itsensä erillisenä ja etsii syitä ulkopuolelta.

2. Sielu keskittyy samanlaisuuteen – ego keskittyy erilaisuuteen.

Sielu näkee jokaisen kohtaamansa ihmisen sinä sieluna, kuka hän on. Ego etsii eroavaisuuksia, ulkonäön, ulkoisen olemuksen tai henkilön taustan perusteella.

3. Sielu tahtoo olla onnellinen – ego pyrkii olemaan oikeassa.

Sielun ei tarvitse kilpailla, väitellä, eikä olla ”niskan päällä”. Ego haluaa olla ehdottomasti oikeassa, eikä halua kuunnella toisten mielipiteitä. Ego haluaa hallita ja kontrolloida, sillä se ei halua jäädä alakynteen.

4. Sielu ilmaisee itseään yksinkertaisin sanoin – ego pyrkii tekemään vaikutuksen.

Totuus on yksinkertainen, eikä sielun tarvitse tehdä vaikutusta monimutkaisilla lauseilla. Sielun tieto on sydämen viisautta. Ego haluaa tehdä vaikutuksen tietomäärällään tai esittämällä olevansa jotain muuta, kuin on.

5. Sielu pyrkii kiinnittämään huomiota siihen, mikä on pyhää ja totta – ego vetää huomiota puoleensa.

Kuulemme sielun ääntä intuition kautta. Tämä sisäinen äänemme, sisäinen viisautemme, ei johdata koskaan harhaan. Ego puolestaan pelottelee, varoittelee, syyttelee ja haluaa pysyä ohjaksissa.

6. Ego sanoo: ”katso minua” – sielu sanoo: ”katso itseäsi”.

Ego haluaa ulkopuolista huomiota ja hyväksyntää itselleen. Sielu tietää, että jokaisen tulisi katsoa syvemmin itseään.

7. Ego antaa saadakseen takaisin – sielu tietää näiden olevan samaa.

Antaessaan ego odottaa vastalahjaa tai vastapalvelusta eli ego ei ole vilpitön antaessaan. Sielu antaa odottamatta mitään takaisin, koska sielu tietää, että antaessaan saa. Energia palaa aina takaisin, olipa se sitten positiivista tai negatiivista.

8. Sielu haluaa hyvyyttä – ego haluaa hyödykkeitä, tavaraa.

Sielu tuntee kiitollisuutta, iloa, rakkautta ja rauhaa. Onnellisuus tulee sisältä, ei ulkoisesta. Ego ajattelee, että saadessaan kaikkea, mitä haluaa, tulee onnelliseksi. Ego on jonkin aikaa tyytyväinen ja haluaa sitten jotakin muuta.

9. Ego uskoo, että pitää puolustaa itseään joltain, joka voi sitä haavoittaa – sielu tietää olevansa haavoittumaton.

Ego ei uskalla olla avoin ja aito oma itsensä, koska se pelkää satuttamista. Sielu tietää omaavansa sisäistä voimaa ja rohkeutta, sillä se tietää kuka oikeasti on.

10. Ego uskoo kuolevansa – sielu tietää, ettei kuolemaa ole.

Ego ajattelee, että on vain tämä yksi elämä ja sitten kaikki päättyy. Sielu tietää, että henki on ikuinen.

              Ego uskoo – sielu tietää!